Hollandse Leghaantjes

 

Het haantje komt terug! Terwijl het vroeger normaal was om jonge haantjes te eten, zijn ze in de loop van de tijd van ons menu verdwenen. Zonde, want met haantjes is niks mis, sterker nog: ze zijn niet te versmaden. In de keuken te verwerken tot uiteenlopende verrassende gerechten, een uitdaging voor koks en liefhebbers van kip. Maak (weer) kennis met het ‘Hollands Leghaantje’!

Het idee van het Hollands Leghaantje is ontstaan in samenwerking tussen Ruud Zanders van het Pluimhuis en Thomas van Meel en Jan Ruig van Holland Poelier. Het meerendeel van de haantjes worden, als broertjes van de legkip, na geboorte gedood en verwerkt tot diervoeding. ‘Dat is zonde en kan anders’, dachten Ruud, Thomas en Jan.

Deze haantjes kunnen ook op een diervriendelijke manier grootgebracht worden en dan door mensen gegeten worden. Verantwoord en erg lekker!

logo-leghaan
hollands-haantje

Zie voor meer informatie: www.leghaantje.nl en bij uitzending gemist (klik hier, item begint bij 18.34 min.)

 

 

 

@Ruud_Zanders